Nettisivut uusittu ja ajatuksia sen taustalla

Tervetuloa katselemaan uusittuja nettisivujani. Vanhat sivut olivat jo teknisesti vanhanaikaiset ja halusin myös selkeyttää ja karsia sisältöä. Samalla uudistin yritysilmeeni kokonaan logoa myöten, mutta siitä lisää myöhemmin.

Jatkan edelleen WordPress-alustalla, jota olen käyttänyt jo vuodesta 2010. Vanhojenkaan sivujen kanssa ei ole ollut ongelmia. WordPress on kehittynyt hyvin vuosien varrella. Samalla on kasvanut oma osaaminen ja tietämys alustasta.

Nettisivut on hyvä uudistaa välillä, koska netissä mennään vauhdikkaasti koko ajan. Tekninen kehitys on nopeaa ja on hyvä tietää millaista sisältöä nykyisin sivuilla kannattaa olla. Eikä voi unohtaa hakukonenäkyvyyttä ja nykyaikaista digimarkkinointia.

Sivuston rakenne on melko samanlainen kuin vanhassa eli perussivut, joista löytyy myös palvelukuvaukset ja pieni blogi. Etusivulta halusin pois ison kuvasliderin. Etusivulta voi nyt paremmin navigoida alasivuille. Alasivuilla taas voi olla pääkuvat, jotka nyt itse piirtelin Adobe Illustratorilla.

Palvelut-alasivuja yritin tiivistää ja päivittää tiedot mitä nykyisin teen. Nettisivuista puhun edelleen nettisivuina ja myös verkkosivuina. Nettisivut-sana on itsellä useimmiten puhekielessä käytössä, vaikka ehkä ammattimaisempaa olisi puhua verkkosivuista. Kotisivut-sanakin käy, vaikka sitä näkee nykyisin vähemmän.

Portfolio eli Työt (työnäytteet ja referenssit) -sivulla ei enää ole alasivuja. Mukaan yritin valikoida eri aloja ja erikokoisia yrityksiä.

Yhteistiedot-sivulta löytyy linkit somekanaviin. Jätin pois työhistoriatarinan ja CV:n, mutta kerron kuitenkin lyhyesti taustaa ja infoa. Samoin yhteydenottolomakkeet jätin pois kokonaan. Minusta ne ovat aika turhat minun tapauksessani. Helpointa on lähettää suoraan sähköpostia, soittaa tai vaikka viestiä WhatsAppin tai somekanavien kautta.

Uutiset -kategoria säilyi, mutta poistin vanhat ja turhat sivut. Samoin kävin läpi kaikki Blogi-artikkelit. Ilmoita, jos hoksaat vanhentuneita linkkejä tms.

Viime vuosina en hirveästi ole välittänyt löytyykö sivut hakukoneista milloin miltäkin sijalta vai löytyykö ollenkaan, joten muutamien sivujen poisto ei haittaa eikä sivurakenteiden uusiminen. Hakukoneet osaavat kyllä ryömiä ja hakea uusinta tietoa. Google on mielestäni paisunut melkoisesti ja kaikenlaisia sääntöjä riittää mitä saa tehdä ja mitä ei. Pieni anarkia ei ole pahitteeksi ja sääntöjä saa rikkoa. Voi miettiä mikä on tarpeellista ja mikä ei, mikä tuntuu itselle sopivalta tavalta tehdä, mikä on turhaa työtä ja mitä kannattaa tehdä.

Hankalinta tekstien kirjoittamisessa on miettiä asioita asiakkaan näkökulmasta. Mitä he tarvitsevat ja haluavat minulta ostaa? Osa tietää hyvin mitä voivat tilata, osalla taas ei ole tietoa eikä osaamista tilata graafisen alan palveluja. Toivottavasti olen helposti lähestyttävä ja minuun uskalletaan ottaa yhteyttä, jos ei jotakin asiaa tiedä.

Hintahaitarit ovat todellakin vain arvioita, jokainen tarjous on erilainen, joten en siksi ole lähtenyt pakettihinnoitteluun. Mikroyritykselle ei voi suunnitella samalla hinnalla kuin suuryritykselle, ainakaan yritysilmettä, koska käyttö on niin eri mittakaavoissa. Suurin osa asiakkaistani on pieniä pk-yrityksiä, mutta mukana on myös ollut kasvuyrityksiä, joiden kehitystä on ollut ilo seurata.

Viime vuosina kuosisuunnittelu on tullut mukaan tekemiseen. On ihanaa piirtää ja maalata. On ihanaa tehdä jotain omaa ja mitä milloinkin voi vapaasti piirtää. Kuosisuunnittelu on vielä enemmän omaksi iloksi tekemistä ja henkireikä mainostöistä, mutta katsotaan mihin suuntaan se kehittyy.

Tutustu rauhassa sivuihini. Tästä on hyvä lähteä kehittämään sivuja lisää. Käännän sivut myöhemmin myös englanniksi. Laita palautetta, jos löydät korjattavaa tai mistä asiasta haluaisit lisää tietoa.

PS. Perinteinen Cinnamonin piparkakkuresepti on vielä tallella.