WordPress-nettisivut
Räätälöidyt sivustot
Digituotanto

Nettisivujen suunnittelu
ja toteutus

Suunnittelen ja toteutan verkkosivuja alusta loppuun useimmiten WordPress-järjestelmälle. WordPress on suosituin verkkoalusta maailmassa. Se sopii alkavalle yritykselle mainiosti, koska sivustoa voi jatkossa laajentaa tarpeen mukaan.

Olemassa olevan yrityksen vanhat sivut voin freesata tai tehdä kokonaan uudet. Suunnittelen lisäksi laajempien verkkosivujen ulkoasuja ja toiminnallisuuksia yhteistyössä kooditalojen kanssa muille järjestelmille. Autan ja tuen myös muissa nettisivuihin tai digimarkkinointiin liittyvissä asioissa osaamiseni mukaan.

Näkyvyys on tärkeää

Nykyisin verkkosivut ovat paljon muutakin kuin nätin näköiset yrityksen esittelysivut. Nettisivut palvelevat yrityksen asiakkaita ja löytyvät hakukoneista. Sen lisäksi sisältö, käytettävyys ja hyvä tekninen toteutus ovat tärkeitä. Julkaisun jälkeen nettisivuja saa vielä kehittää, seurata dataa ja lisätä sisältöä. Nettisivut ovat tavallaan yrityksen oma tontti virtuaalimaailmassa. Ne ovat lähtökohta digimarkkinoinnille, myynnille ja näkyvyydelle.

Esimerkki perussivujen työvaiheista ja työn sisällöstä

 1. Esisuunnittelu ja ideointi: mietitään yhdessä asiakkaan kanssa millainen tilanne on ja mitä verkkosivuilta vaaditaan.
 2. Sisältöjen ja toimintojen suunnittelu: asiakkaan oma pohjamateriaali, kuvat ja tekstit, graafinen ohjeistus. Lisäksi mietitään sivujen käyttöä asiakkaan loppuasiakkaan näkökulmasta. Mitä sivuilta haetaan ja mitä toimintoja parhaaseen asiakaskohtaamiseen vaaditaan? Miten sivuja hyödynnetään digimarkkinoinnissa?
 3. Toteutussuunnitelma ja sivurakenne: Sivuston laajuus esim. Etusivu, Palvelut (+3 alasivua), Yhteystiedot (+yhteydenottolomake) ja Uutiset (+1 artikkeli) sekä Tietosuojaseloste-sivu. Lisäksi Haku-toiminto.
 4. Visuaalinen suunnittelu: ulkoasu suunnitellaan käytettävyys eri laitteilla huomioiden eli responsiivisesti ja skaalautuvasti.
 5. Tekninen toteutus: domainin ja webhotellin varaaminen yrityksesi nimiin, järjestelmän asennus, ulkoasun tekninen toteutus, sivurakenteiden ja valikoiden luominen, sisällön syöttö, lomakkeen toteutus ja reCAPTCHA-asennus
 6. Sisältösuunnitelmaan ja tekniseen toteutukseen kuuluu myös lähtötason hakukoneoptimointi: avainsanat, sisällön otsikointi ja metatiedot sekä kuvien syöttö hakukoneystävällisesti (nimeäminen, metakuvaukset, rajaukset ja koon optimointi)
 7. Lisäksi tekniseen toteutukseen voi kuulua: etusivun kuvaslider, videot tai äänet, kuvagalleria, uutisten nostot etusivulle, sosiaalisen median linkitys, uutiskirjeen tilauslomake
 8. Sivujen kävijäseurantaa varten avataan Google Analytics, Tag Manager tai muu analytiikkapalvelu esim. Matomo
 9. Avainsanaseurantaa varten linkitetään Google Search Console -toiminto, tehdään indeksointipyyntö ja xml-sivukartta
 10. On myös tärkeää tehdä Tietosuojaseloste-sivu ja evästebanneri Traficomin suositusten mukaisesti
 11. Sivujen valmistumista pystyy seuraamaan, jonka jälkeen sivut hyväksytään ja julkaistaan. Lopuksi sivut lopputestataan ja tarkistetaan toiminnot.

Tarpeen mukaan voidaan sopia käyttökoulutuksesta. Saat sivuillesi täydet muokkausoikeudet eli voit jatkossa itsenäisesti muokata sisältöä, luoda uusia sivuja ja artikkeleita jne. Sivujen julkaisu on vasta alku, joten voimme sopia sivujen jatkokehittämisestä, ylläpidosta tai sisältöjen päivittämisestä tarpeen mukaan.

Mistä nettisivujen hinta koostuu?

WordPress on ilmainen Open Source -pohjainen julkaisujärjestelmä. Verkkosivujesi domain, webhotelli ja sähköpostitilit ovat maksullisia. Vaikka itse järjestelmä on ilmainen, älä tingi webhotellista. Palvelin on hyvä olla luotettavalla, nopealla ja tuetulla palveluntarjoajalla, jolla on tietoturva kunnossa. Teet suoraan sopimuksen webhotellin kanssa, jotta verkkosivut ovat yrityksesi hallinnassa, joten webhotellin hinta ei kuulu tarjoukseeni.

Cinnamon Graphicsin tarjoama hinta sisältää työn suunnittelun ja toteutuksen eli tekemäni työn

Sisällön laajuus ja monimuotoisuus vaikuttavat hintaan. Lisäksi sivuille voi tulla maksullisia lisäosia, joista sovitaan erikseen. Jokainen nettisivutyö on erilainen.

Sivujen tuotantoaika vaihtelee paljon asiakkaan valmiuksista riippuen. Yleensä hyvä pohjatyö nopeuttaa sivujen valmistumista. Asiakas voi esim. tuottaa tekstiä ja ottaa kuvia ja videoita itse kännykällä, jossa on hyvä kamera. Tai voidaan sopia valokuvaus valokuvaajan kanssa tai hakea verkostosta muita tekijöitä tarpeen mukaan.

Nettisivujen lisäksi voin tehdä WooCommerce-kaupan tai auttaa jonkun muun verkkokauppa-alustan käyttöönotossa ja sisällönsyötössä. Ota siis yhteyttä, jutellaan ja kirjoitan sinulle tarjouksen. On aina helpompi ensin käydä toiveet ja ajatukset läpi, jotta työ saa tarvittavat raamit ja hinta on helpompi laskea.

Hintahaitari perusnettisivuille vaihtelee yleensä luokassa 1500€ – 5000€ + alv 24%. Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Huomaa, että palveluni eivät sisällä täyden palvelun digimarkkinointipalveluja ts. en tee ajan kanssa tapahtuvaa hakukone- tai konversio-optimointia, analytiikkaraportteja, sosiaalisen median sisältöjä (esim. videot ja päivittäiset somepostaukset) tai sellaista työtä, joka kuuluu yrityksen sisäisille markkinointi- ja myyntihenkilöille tai yrityksen johdolle tai digimarkkinointitoimistolle. Toki autan ja tuen omalla osaamisellani. Teen tietysti myös digituotantoa, joka tarkoittaa nettisivujen päivitystä, sisällönsyöttöä ja muita teknisiä tai visuaalisia muutoksia nettisivuilla. Osaan html ja css -koodausta. Käytän vaativissa teknisissä asioissa ja erikoisratkaisuissa apuna verkostoni ammattikoodareita tai asiantuntijoita tarpeen mukaan. Kaikkeen löytyy ratkaisu. Ota minuun yhteyttä, jos haluat tästä asiasta lisätietoa.