Pakkaus- ja
tuotesuunnittelu

Laadukas tuote tarvitsee hyvin
tehdyn ulkoasun ja pakkauksen.
Hyvin suunniteltu kokonaisilme
on kilpailukykyinen ja myyvä.

Tuotteen tai palvelun brändäys

Ikonisia tuotebrändejä on Suomessakin useita esim. Fazerin sininen, Iittalan lasit tai Fiskarsin sakset. Nämä tuotteet ovat aikojen kuluessa saavuttaneet brändiasemansa huippulaadulla ja onnistuneella kokonaisbrändin hoidolla. Oman tuotteen brändääminen tuntuu aika mahdottomalta tehtävältä mutta, jos tuote on itsessään hyvä ja työssä onnistutaan, on se aivan mahdollista.

Graafikko on hyvä ottaa mukaan tuotekehitykseen mahdollisimman varhain. Graafikko voi auttaa myös tuotteen muotoilussa. Hiomis- ja kokeiluvaiheessa kannattaa miettiä mm. millaista tuotetta ollaan tekemässä, miksi ollaan tekemässä, miten tehdään, kenelle tehdään, kuka tuotetta käyttää tai haluaa ostaa, miten tuotteen elinkaari huomioidaan vastuullisesti?

Graafinen ilme

Tuotteelle luodaan graafinen ilme, joka sisältää esim. tuotemerkin, värimaailman, tuotetarrat tai -etiketit, tuotepakkaukset, esitteet, manuaalit, esittelymateriaalit esim. roll-upit, esitysgrafiikat, ilmoitukset ja muut mainokset, mainostelineet, display ja muut myynninedistämismateriaalit. Hyvin suunniteltu kokonaisilme on kilpailukykyinen ja myyvä. Myös palvelutuote voidaan paketoida visuaalisesti.

Pakkaussuunnittelu

Laadukkaan tuotteen markkinoille tuomiseen kannattaa satsata ja miettiä kokonaisuutta myös mahdollisen tuoteperheen kannalta. Millainen tuote, sellainen pakkaus eli laadukas pakkaus laadukkaalle tuotteelle.

Pakkaus ei ole pelkästään kivanäköinen lisä, vaan sillä on monta järkevää tarkoitusta. Se suojaa tuotetta kuljetuksen ja myynnin aikana, tuotteeseen kuuluvat ohjeet ja lisäosat ovat samassa paketissa, lakisääteinen tieto on helposti näkyvissä, pakkaus on helppokäyttöinen ja kätevä, tuote on helppo myydä ja markkinoida. Ekologisuus ja vastuullisuus täytyy ottaa huomioon kokonaisuuden suunnittelussa.

Jokainen tuote tai palvelu on yksilöllinen. Ota minuun yhteyttä niin jutellaan lisää!

Mitä tarkoittaa Brand Design? »

Lue lisää artikkelista Rakkaudesta paperiin »

HUOM! Kansainvälisiin hankkeisiin on mahdollista hakea Business Finlandin myöntämää 5000€:n arvoista Innovaatioseteliä

Autan mielelläni esim. ketterässä tuotekehityksessä eli kokeilut, demot ja prototyypit tuoteperheen, tuotteen ja tuotepakkauksen visuaalisessa suunnittelussa ja designissa graafisen suunnittelun keinoin. Lisäksi autan, jos sinulla on tuotteeseen tai palveluun liittyvä ongelma, joka on ratkaistavissa minun osaamisellani. Lue lisää »