Työohjekuvitukset, käyttöohjeet
Kartat, infografiikka, taulukot
Symbolit, merkit, ikonit
Kortit, julisteet
Valokuvien käsittely ja muokkaus

kahvin kulutus Suomessa graafi kuvitustyö

Kuvitustyöt ja grafiikat

Piirrän ja maalaan tarvittaessa. Lisäksi pienet animoinnit onnistuvat. Voin piirtää teknisiä viivapiirroksia, symboleja, ikoneja tai taiteellisempia kuvituksia. Hyvät ja selkeät kuvitukset esim. laitteen käyttöohjeissa ovat tärkeitä. Lisäksi erilaiset infograafit ja taulukot voi tehdä kivan näköisiksi. Huom! mm. kaikki pääkuvitukset näillä sivuilla olen piirtänyt Adobe Illustratorilla.

Yleensä luonnostelen ja piirrän kuvituksen aluksi käsin. Lopuksi väritän ja viimeistelen kuvan digitaaliseen muotoon. Käytän mm. Adobe Illustratoria, Photoshoppia, Frescoa ja Procreate-ohjelmaa iPadillä. Pienet animoinnit ja 3D-mallinnukset onnistuvat myös.

Kuvituksista voidaan teettää julisteita, postikortteja, sisustustekstiilejä yms. Hahmoista saa ihmisenkokoisia pahvitulosteita, pieniä pehmoleluja tai vaikka tarroja. Suunnittelen lisäksi kuoseja ja printtejä tekstiileihin, tapetteihin ja muihin pintoihin. Lue lisää kuosisuunnittelusta >

Valokuvien käsittely ja muokkaus

Käytän Adoben Photoshop ja Lightroom -ohjelmistoja kuvien säätämiseen ja muokkaukseen tarpeen mukaan. Kuvat käyn aina läpi, optimoin koot ja säädän sävyt, jotta lopputulos on hyvä, olipa työ nettisivut tai kirjapainoon menevä taittotyö. Lisäksi voin siistiä kuvista roskat, poistaa jonkin kohdan, syvätä kuvat taustoista, lisätä varjot, muuttaa kuvan värit jne. Periaatteessa teen kaikkea mitä voi ”photoshopata”.

Valokuvaus, video- ja droonikuvaus

Minusta yrityksen kannattaa aina käyttää omia valokuvia ja videoita. Verkostossani on useita todella hyviä valokuvaajia, joilta löytyy ajanmukaista kuvauskalustoa ja he ovat koulutukseltaan ammattivalokuvaajia. Ammattilaisen ottamilla kuvilla pärjää pitkälle. Jos haluat, että kuvaan kännykällä yrityksellesi somemateriaalia, se onnistuu. Minulla ei ole ammattitasoista kuvauskalustoa, joten siksi suosittelen ensin valokuvaajia. Lisäksi yrityksen henkilöstö voi itse kuvata kännykällä sosiaaliseen mediaan. Rohkeasti vain tekemään!!

Teekutsut puutarhassa -fantasiakuvitus kuosiin.
Hedelmäaakkoset julistekuvitus ja kuosi myös tehty samalla aiheella.
muistivihkon kannen kuvitus aiheena halloween
Tämän Halloween-aiheisen kuvituksen olen piirtänyt ja värittänyt Procreate-ohjelmalla iPad:ssä. Sen jälkeen olen sommitellut siitä Photoshopissa kuvan, jota voi käyttää julisteessa, muistikirjan kannessa tai vaikka T-paidassa.