Cinnamonin piparkakut

Tämä on jo perinteeksi muodostunut Cinnamonin piparkakkuresepti.

Tarkistin vielä reseptin, joten jauhojen määrää on lisätty. Suosittelen ceyloninkanelia, joka ei juurikaan sisällä myrkyllistä kumariinia. Pipareiden maku on myös hieman pehmeämpi kuin tavallisten piparkakkujen. HUOM! Jauhoja saa käyttää 8 dl ainakin, mutta tarkista paksuus. Taikina on sopivaa, kun se ei tartu leivonta-alustaan ja on helppo leipoa vähällä jauhomäärällä.

Klikkaa tästä, tallenna kuva tai tulosta pipariohje itsellesi (JPG-kuva).

Mukavaa joulun odotusta!

Cinnamonin piparkakut ohje

250 g voita
2,25 dl sokeria
1,5 dl siirappia
3 tl ceyloninkanelia
1,5 tl inkivääriä
1,5 tl neilikkaa
1 rkl pomeranssinkuorta
0,5 tl vanilijasokeria
2 kananmunaa
1,5 tl soodaa
Noin 8-9 dl vehnäjauhoja

  1. Laita kattilaan voi, sokeri, siirappi ja mausteet. Kiehauta. Jäähdytä seos.
  2. Sekoita jauhot ja sooda kulhossa.
  3. Lisää ja sekoita kananmunat yksitellen voisokerimausteseokseen.
    Lisää sitten jauhot. Vatkaa hetken tasaiseksi seokseksi.
  4. Anna taikinan kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Ota taikinakulhosta reilunkokoinen pala. Kauli ohueksi levyksi.
    Jos taikina tarttuu pöytään, lisää jauhoja enemmän pöydälle.
    Painele piparkakkumuoteilla piparkakkuja ja siirrä ne uunipellille.
  6. Paista uunissa keskitasolla +200°C noin 10 min. Tee ensin koepaistos.
  7. Jäähdytä piparkakut ja koristele tomusokerikuorrutuksella.