mopo

Vaadi ja osta laatua!

Harmittavan usein tyydytään huonoon tai hyvään laatuun, mutta ei parhaaseen. Ajatellaan ehkä, että se on liian kallista meille. Vähätellään omaa arvoa tai ei uskalleta korottaa rimaa korkeammalle.

Hyvä laatu tulee pitkässä juoksussa halvemmaksi

Ensinnäkin hinta – laatu maksaa aina vähän enemmän. Mutta kannattaako ostaa halvalla, jos ostos rikkoutuu nopeasti tai ei toimi eikä ole takuuta? Laadukas kestää pidempään ja toimii. Laadulla on takuu. Hyvä laatu haukkuu hintansa.

Vähättely ja vähään tyytyminen

”Tuo ei nyt tullut ihan niinkuin piti, mutta ei se haittaa. Kyllä se meille välttää.” Sinun yrityksesi on yhtä hyvä ja jopa parempi kuin kilpailijalla. Ei sitä kannata väheksyä tai ajatella, että mitä toiset ajattelee, jos tehdäänkin huippuhieno. Miksi turhaan hissutella, jos asiakas on sitä mieltä, että haluaa teiltä ostaa.

Korota rimaa

Mieti aina miten voisit tehdä ja toimia paremmin. Jos et itse osaa tai keksi, niin pyydä apua. Aina voi parantaa ja kehittää. Sinun rahaa se on eli käytätkö sen puolivillaiseen vai kunnolla tehtyyn?

Vaadi laatua, mutta toimi itse samoin

Laatu ei ole itsestäänselvyys. Yleensä laatuun päästään, kun on kokemusta ja toimintaprosessit sellaiset, että virheiltä vältytään. Lisäksi pitää varata vähän enemmän aikaa ja oikeasti syventyä tekemiseen. Ole myös itse valmis haluamaan laadukasta jälkeä. Käytä ammattitekijöitä ja ole valmis maksamaan työstä. Kuten vanha sanonta kuuluu, mopon hinnalla ei saa mersua. Mutta mopostakin saa aika hienon, jos haluaa.