Strategista designia

Osallistuin syyskuussa Business Oulun yhteistyössä Design Forum Finlandin kanssa järjestämään Strategisen designin valmennukseen. Kokonaisuus koostui neljästä teemasta ja koulutuspäivästä:

1. Aidosta identiteetistä vahvaksi brändiksi
Asiantuntija: Antti Porkka, Designer, Chairman of the Board & Partner, Porkka & Kuutsa identity & branding

2. Strateginen ote muotoilun ostamisessa ja myymisessä


Asiantuntija: Arni Aromaa, Creative Director & CEO, Pentagon Design

3. Kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen rakentaminen


Asiantuntija: Mikko Koivisto, Lead Service Designer & Customer Experience Director, Hellon

4. Design thinking yrityksen johdon työkaluksi

Asiantuntija: Tobias Dahlberg, Founder & CEO, Wonder Agency

Jokainen koulutuspäivä koostui Design Forum Finlandin Petteri Kolisen alustuksesta aiheeseen, valmentajan luento-osuudesta, workshopista ja keskustelusta.

Lopuksi oli vielä Design Forum Date -tapahtuma 4.10.

Koulutus oli tiukka paketti asiaa kokonaisvaltaisesta design-ajattelusta. Tuote- ja palvelumuotoilu, brändi ja asiakaskokemus ovat ehdoton osa yrityksen toimintaa. Se menestyy, jolla on nämä asiat kunnossa.

Mitä sitten tällainen pieni yhden hengen suunnittelutoimisto pystyy tarjoamaan yrityksille? Paljonkin. Muotoilu ja brändin rakentaminen ei ole vain suurten yritysten etuoikeus. Jokainen yritys tarvitsee graafista suunnittelua yritysilmeen luomiseen ja esim. tuotteen pakkausmuotoiluun, visualisointiin, esittely- ja myyntimateriaaleihin sekä tuotteen lanseeraukseen. Eli graafinen suunnittelija tekee kokonaisuudesta näkyvää ja konkreettista. Pieni ja ketterä tekijä on lähellä tarvittaessa ja omistautuu yrityksellesi 100%:sti.

Koulutuksesta jäi paljon asiaa ja uutta näkökulmaa aivoihin muhimaan. Otahan yhteyttä niin keskustellaan!

 

PS. Palvelut-sivuille keräsin pitkän listan kaikesta, mitä voin suunnitella. Näyttää aika hurjalta listalta yhdelle ihmiselle, mutta tosi on – oli pinta sitten digi tai printti. Suunnittelussa sovelletaan brändin ilmettä eri tavoin, ei se ole sen ihmeellisempää. Katso täältä »