2520
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2520,page-child,parent-pageid-736,eltd-core-1.2,borderland-child-child-theme-ver-1.1,borderland-theme-ver-2.5,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,transparent_content,grid_1200,vertical_menu_background_opacity, vertical_menu_with_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Logo näkyy ja on
tärkeä yrityksellesi

Logo myös kertoo monta asiaa
ja on yrityksesi symboli.

Yrityksesi logo näkyy ja jää mieleen

Logoon kiteytyy yrityksestäsi monta asiaa: nimi, toimiala, arvot, toimintatapa, laatu, mielikuva, muistijälki, tunnettuus, brändi ym. Tehtäväni onkin kiteyttää ja suunnitella juuri sinun yrityksellesi sopiva logo. Lisäksi saat graafisen ohjeen, tiedostot logosta netti- ja kirjapainokäyttöön sekä mallin käyntikortista kaupan päälle.

Katso ihan alhaalla olevat työnäytteet suunnittelemistani logoista. Olen vuosien varrella suunnitellut erilaisille yrityksille logoja minimalistisesta tyylistä värikkäämpään.

Tutustu myös laajempaan Brand Design -palveluun »
Lue myös mitä tarkoittaa Brand Design? »

Kysy tarjous +358 400 799 755 tai lähetä sähköpostia !

Suunnitteluvaiheet

Työn pohjana on alan koulutus, työkokemus ja monen asian seuraaminen, ideat ja inspiraatio, jotka saan ympäristöstä ja elämästä. Suunnittelijalla on aina ns. tutkaimet päässä, moni asia suodattuu ja idea voi lähteä kehittymään ihan kummallisestakin mielikuvasta.

Tässä on lista eri työvaiheista, jotka yleensä käyn läpi.

 

1. Esisuunnittelu

Aluksi mielellään pidän palaverin asiakkaan kanssa kasvokkain. Pienen budjetin töissä toki riittää puhelinhaastattelu ja asiakkaan briiffi. Juttelen, kyselen ja kuuntelen mitä asiakkaalla on mielessä ja mitä tavoitteita asetetaan. Puhutaan myös bisneksen näkökulmasta, mainonnan kokonaisbudjetista ja liiketoiminnan kasvattamisesta. Mietitään yhdessä millä visuaalisella tyylillä mennään: minimalistinen, klassinen, humoristinen, kuvituksellinen jne. Tässä vaiheessa kannattaa olla rohkea ja kokeellinen.

Jos kyseessä on uusi asiakas ja tuntematon toimiala, niin tutustun kunnolla asiakkaaseen, yrityksen toimintaan ja tarinaan sekä katson miltä vanhat aineistot näyttävät. Voin myös käydä tehdaskierroksella. Isommissa kokonaisuuksissa voidaan pitää ideapäivä, jolloin mietitään ja workshopataan syvällisemmin yrityksen brändiä ja identiteettiä.

 

2. Ideointi ja luonnostelu

Kun taustat on selvillä, lähden ideoimaan ja suttailemaan paperille muotoja ja logon ilmettä. Kilpailijat on hyvä tarkistaa googlaamalla ja kuinka käytetty idea on. Lisäksi teen värianalyysin, mitkä värit sopisivat. Ideointi on erittäin tärkeää. Parhaimmat logot ovat usein sellaisia, joissa on joku huippuhyvä idea, jonka katsoja hoksaa.

 

3. Työstäminen ja puhtaaksipiirtäminen koneella

Karkeista piirrosluonnoksista siirryn tietokoneelle ja piirrän puhtaaksi ensimmäisen version. Usein lähden ensin hakemaan fontteja ja kokeilemaan miten ne toimii yrityksen nimessä olevien kirjainten kanssa. Tässä vaiheessa teen useita väriversioita. Perusperiaatteena on aina, että logo toimii myös mustavalkoisena. Tässä vaiheessa työpöydällä voi olla useampi idearaakile, joista valitsen toimivat. Yleensä esittelyyn jää 1-2 mallia riippuen tarjouksen ehdoista.

 

4. Mittasuhteet ja sommittelu

Kun lopullinen idea, muoto, typografia ja värit ovat hahmottuneet, testaan vielä logoa eri koossa, tulostan paperille ja katson miltä logo näyttää suurennettuna ja pienennettynä tietokoneella.

 

5. Esittely asiakkaalle

Valmiin logon esittely on aina jännittävää. Kerron asiakkaalle suunnittelun vaiheista ja esimerkiksi miten idea kehittyi logoksi. Asiakas sitten päättää hyväksyykö logon heti vai halutaanko muutoksia.

 

6. Viimeistely

Lopuksi logoon tehdään tarvittavat viimeistelyt ja siitä tehdään useampi tiedosto netti- ja kirjapainokäyttöön. Lisäksi teen graafisen ohjeiston, jossa määritellään käytettävät värit ja fontit. Ohjeisto voi olla pieni yhden sivun ohje tai isolle yritykselle tehtävä laaja ohjeisto, jossa suunnitellaan muut logon käyttökohteet esim. autoteippaukset, ilmoituspohjat jne. Myöhemmin ohjeistusta voidaan laajentaa esim. brändikäsikirjalla.

 

Alla on muutamia suunnittelemiani logoja. Klikkaa kuvasta suuremmaksi. Portfoliosta löytyy lisää erilaisia työnäytteitä, joten kurkista myös sinne.